Για την 44η επέτειο ίδρυσης της ΝΔ

konstantinos karamanlis

Τα 44 γενέθλια της ΝΔ θυμίζουν τη φλόγα της εθνικής συμφιλίωσης που άναψε ο ιδρυτής της Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Αυτή η φλόγα έμελλε να αποτελέσει τον πυλώνα κοινωνικής ευημερίας και εδραίωσης της δημοκρατίας, για όλους τους Έλληνες ανεξαιρέτως. 

Διαβάστε περισσότερα: Για την 44η επέτειο ίδρυσης της ΝΔ

Για την παρουσία του Πρωθυπουργού στην Ευρωβουλή

Η χτεσινή παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού στο ευρωκοινοβούλιο αντί να είναι μία ευκαιρία προώθησης και υπεράσπισης των εθνικών μας θεμάτων στο ευρωπαϊκό ακροατήριο, κατέληξε ως μία δυσφήμιση της πατρίδας μας όμοια με εκείνη που επιχειρούσε ο Γ.Παπανδρέου για να εμφανιστεί εκείνος ως «μεταρρυθμιστής».

Διαβάστε περισσότερα: Για την παρουσία του Πρωθυπουργού στην Ευρωβουλή

Αγιασμός στο Ειδικό Σχολείο του Δήμου Ραφήνας

eidiko sxoleio rafinas peppas mitsotakis

Σήμερα, πρώτη ημέρα λειτουργίας των σχολείων, με συγκίνηση παραβρεθήκαμε με τον Πρόεδρο ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη στον αγιασμό που ετελέσθη από τον Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαο . Δυστυχώς και αυτό το σχολείο, υπέστη σημαντικές φθορές από την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά και χρειάζεται την έμπρακτη στήριξη όλων μας.

Διαβάστε περισσότερα: Αγιασμός στο Ειδικό Σχολείο του Δήμου Ραφήνας

Για την παρουσία του Πρωθυπουργού στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Μόνο οι Σκοπιανοί ικανοποιήθηκαν από την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Τρομαγμένη η Ελληνική κοινωνία παρακολούθησε το Σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ, ένα πρωθυπουργό, να επαίρεται για την «έξοδο» από το Μνημόνιο στο οποίο ο ίδιος μας έβαλε και να αναφέρεται κυνικά στην εκατόμβη νεκρών της Ανατολικής Αττικής ως ένα σύνηθες φαινόμενο.
Τα επιτόκια των αγορών θα θυμίζουν πως η δήθεν «μεταμνημονιακή» Ελλάδα παραμένει υπό καθεστώς φοροαφαίμαξης για την επίτευξη λογιστικών πλεονασμάτων και προφανώς μηδενικής πραγματικής ανάπτυξης.

Διαβάστε περισσότερα: Για την παρουσία του Πρωθυπουργού στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Για τη δήθεν έξοδο από τα Μνημόνια

Μετά από οχτώ χρόνια τριών μνημονιακών προγραμμάτων επιστρέφουμε, θεωρητικά, σε συνθήκες οικονομικής αυτονομίας, ουσιαστικά όμως απέχουμε πολύ από οποιοδήποτε μορφή οικονομικής ανεξαρτησίας.
Για τον τρόπο και χρόνο που εισήλθαμε και εάν πέτυχαν τα μνημονιακά προγράμματα αρκεί μια ματιά στο Διεθνή τύπο των τελευταίων ωρών για να φανεί ο βαθμός της «επιτυχίας» τους. Δημιούργησαν σκληρότατες συνθήκες καθημερινότητας και επιβίωσης στη χώρα. 

Διαβάστε περισσότερα: Για τη δήθεν έξοδο από τα Μνημόνια

Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη

 peppas kaklamanis

Συναντήθηκα σήμερα με τον Αντιπρόεδρο της Βούλης κ.Νικήτα Κακλαμάνη. Στο επίκεντρο της συζήτησης μας οι καταστροφικές πυρκαγιές της Ανατολικής Αττικής και ευρύτερα θέματα της περιοχής, στην οποία είχα υπηρετήσει από τη θέση του Αντινομάρχη.

Διαβάστε περισσότερα: Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη

peppas mitsotakis

Σήμερα είχα την χαρά να συναντηθώ με τον Πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη και είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις ...

Διαβάστε περισσότερα: Συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη

Η «θεομηνία» ανέδειξε τις εγκληματικές πολιτικές και το λαϊκισμό

parapolitika arthro

Άρθρο μου στα Παραπολιτικά με αφορμή τις καταστροφές στη Δυτική Αττική

Δύο είναι οι παρατηρήσεις μου αναφορικά με τις καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική που συνέβησαν σε διάστημα μόλις 7-8 μηνών:

1. Ενορχηστρωμένα η τοπική αυτοδιοίκηση και η κεντρική διοίκηση του κράτους, τα χρόνια κυρίως της Πασοκικής ανάπτυξης, δημιούργησαν ένα περιβαλλοντολογικό και οικιστικό έκτρωμα που έμελλε να γίνει κυριολεκτικά ο τάφος ανθρώπων και περιουσιών. Κάποιοι από τους ανθρώπους που έβαλαν την υπογραφή τους στο ρυμοτομικό τερατούργημα, βρίσκονται ακόμη σε καίρια πόστα και καταδικάζουν σουρεαλιστικά, τα δικά τους πρότερα πολιτικά εγκλήματα ή την αδράνεια της τωρινής κυβέρνησης.

Διαβάστε περισσότερα: Η «θεομηνία» ανέδειξε τις εγκληματικές πολιτικές και το λαϊκισμό

Αφού βγαίνουμε από το Μνημόνιο να εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης

peppas kontra 26052018

Δυναμική ήταν η παρουσία του στελέχους Νέας Δημοκρατίας και τέως αντινομάρχη Ανατολικής Αττικής, Νίκου Πέππα, στην χθεσινή εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου «Κόντρα 24».

Ο Νίκος Πέππας μεταξύ άλλων τόνισε:

Για το Σκοπιανό:

Κανείς δεν μας έχει εξηγήσει ποια είναι η βιασύνη για την επίλυση του ονοματολογικού των Σκοπίων. Σε τι συμφέρει την Ελλάδα; Οι πιέσεις των ξένων δημιουργούν υποψίες. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αντιπολίτευση έλεγε πως όταν πιέζουν οι ξένοι για κάτι δεν είναι για το καλό της πατρίδας μας. Τώρα τι συμβαίνει; Σε κάθε περίπτωση οι διασφαλίσεις της Ελλάδας για την εξάλειψη αλυτρωτικών αναφορών της γειτονικής χώρας από το σύνταγμά τους και αλλού, πρέπει να είναι πολύ ισχυρές.

Διαβάστε περισσότερα: Αφού βγαίνουμε από το Μνημόνιο να εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης

Για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού

genoktonia pontion

Έχοντας γεννηθεί και ζώντας μέχρι σήμερα σε περιοχή με πολύ ισχυρό το Ποντιακό στοιχείο, είχα την τύχη να μάθω από πρώτο χέρι την ιστορία, τους αγώνες, τα ήθη και τα έθιμα τους.

Διαβάστε περισσότερα: Για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού

Ανάσταση

anastasi

Το Φώς της Ανάστασης Του, θα νικήσει το σκοτάδι για να δώσει ελπίδα και Δύναμη σε όλο το κόσμο και στην πατρίδα μας!!!

 

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη

peppas patoulis

Με τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, συζητήσαμε για θέματα αυτοδιοίκησης καθώς και για το φλέγον και επίκαιρο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Διαβάστε περισσότερα: Συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη

Σημεία ομιλίας μου, κατά τις εργασίες του Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ στα Ιωάννινα, για την κοινωνική αλληλεγγύη και την ανάπτυξη

 nikos peppas omilia synedrio kede 4

Έχοντας υπηρετήσει την Tοπική Aυτοδιοίκηση από τις θέσεις του Αντινομάρχη Ανατολικής Αττικής αλλά και του αναπληρωτή Δημάρχου Διονύσου, θέλω να επισημάνω πως την μακρά περίοδο κρίσης που διανύουμε η Τοπική Αυτοδιοίκηση, κλήθηκε να παίξει ένα σημαντικό ρόλο στην προληπτική αλλά και επουλωτική αντιμετώπιση φαινομένων ακραίας φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.
Τα κοινωνικά παντοπωλεία, ιατρεία, φαρμακεία, οι χώροι άσκησης εθελοντικής εκπαίδευσης, αποτελούν παραδείγματα εφαρμογών του μοντέλου αυτοπροστασίας του Δήμου και των Δημοτών του. Δηλαδή μέσα στην περίοδο κρίσης ο Δήμος, η κοινότητα, λειτούργησαν καταλυτικά ως ασπίδες προστασίας πρώτου βαθμού της κοινωνικής συνοχής. Και όχι μόνο. Ανέδειξαν το φιλότιμο, την ευαισθησία, την ύψιστη μορφή αλληλεγγύης που μπορεί να έχει μία οργανωμένη κοινωνία, όταν αυτή απαλλαγμένη από τα προσκόμματα της Κεντρικής εξουσίας, αναλαμβάνει δράση για να αντιμετωπίσει κρίσιμα προβλήματα επιβίωσης και υγείας του πληθυσμού της.

Διαβάστε περισσότερα: Σημεία ομιλίας μου, κατά τις εργασίες του Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ στα Ιωάννινα, για την...

Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του βιβλίου του Ευριπίδη Στυλιανίδη «Θράκη το επόμενο βήμα»

peppas stylianidis siadimas 1
Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών διεξήχθη η εκδήλωση στη Σταμάτα Αττικής για την παρουσίαση του βιβλίου του Ευριπίδη Στυλιανίδη «Θράκη το επόμενο βήμα».

Οικοδεσπότης της συγκινητικής βραδιάς αφιερωμένης στη Θράκη, ο Νίκος Πέππας, ο οποίος και προλόγισε τον συγγραφέα του βιβλίου.

Διαβάστε περισσότερα: Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του βιβλίου του Ευριπίδη Στυλιανίδη «Θράκη το επόμενο βήμα»

Οι τόνοι των σκουπιδιών... τόνοι ανικανότητας!

Οι τόνοι των σκουπιδιών στους δρόμους δεν είναι τίποτα άλλο από τόνοι ανικανότητας της κυβέρνησης που κρατά σε ομηρία τους συμβασιούχους στην αποκομιδή απορριμμάτων και τους πολίτες που ζουν υπό την απειλή της υγειονομικής βόμβας. 
Δεν όμως μόνο αυτό, την πιο κρίσιμη στιγμή για τον τουρισμό, η χώρα μας υποδέχεται επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο σε καθεστώς αθλιότητας των αισθήσεων.

Διαβάστε περισσότερα: Οι τόνοι των σκουπιδιών... τόνοι ανικανότητας!

Πρέπει να σταματήσουμε να ζούμε στη χώρα των αποκλεισμών

epix amea peppas

Στην ομιλία μου, στην προχθεσινή πετυχημένη εκδήλωση της Γραμματείας Παραγωγικών Φορέων της ΝΔ με θέμα Επιχειρηματικότητα και ΑμεΑ, τόνισα ότι:
"στην Ελλάδα της κρίσης η επιχειρηματικότητα είναι ΑμεΑ από μόνη της." Φανταστείτε συνδιαζόμενη με τα άτομα με αναπηρία.

Ενδεικτικά παραθέτω κύρια σημεία της ομιλίας μου.

Διαβάστε περισσότερα: Πρέπει να σταματήσουμε να ζούμε στη χώρα των αποκλεισμών