Νίκος Πέππας: ο Eθελοντισμός άρρηκτα συνδεδεμένος με την πολιτική προστασία του τόπου μας

peppas politikh prostasia2peppas politikh prostasia2

Παρουσία του Υποψήφιου Περιφερειακού Συμβούλου Ανατολικής Αττικής με το συνδυασμό "Νέα Αρχή για την Αττική - Γιώργος Πατούλης", Νίκου Πέππα στις εκδηλώσεις των Εθελοντικών Δυνάμεων Δασοπυρόσβεσης Διονύσου και Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Ανοίξεως.

Ο Νίκος Πέππας κατά τη διάρκεια παρεμβάσεών του στις εκδηλώσεις Εθελοντικών Δυνάμεων Διονύσου και Ανοίξεως, μεταξύ άλλων τόνισε:

Διαβάστε περισσότερα: Νίκος Πέππας: ο Eθελοντισμός άρρηκτα συνδεδεμένος με την πολιτική προστασία του τόπου μας

Μάτι: το κλείσιμο των πληγών αποτελεί προτεραιότητα για τη νέα περιφερειακή αρχή του Γιώργου Πατούλη

nikos peppas photo

Συγκλονισμένος από την εικόνα που παρουσιάζει το #Μάτι έξι, και πλέον, μήνες από την τραγωδία της 23ης Ιουλίου 2018, δήλωσε ο υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος Ανατολικής Αττικής και τέως αντινομάρχης, Νίκος Πέππας, ο οποίος επισκέφθηκε την πολύπαθη περιοχή πριν από λίγα εικοσιτετράωρα.

Θεωρώντας ότι το κλείσιμο των πληγών της περιοχής αποτελεί προτεραιότητα για τη νέα περιφερειακή αρχή του Γιώργου #Πατούλη και με δεδομένη την εμπειρία του σε ζητήματα κοινωνικής αλληλεγγύης αλλά προσφοράς προς τους συμπολίτες του, ο κ. Πέππας περιδιάβηκε τους δρόμους του Ματιού, συνομίλησε με πολίτες οι οποίοι προσπαθούσαν, ακόμη, να βάλουν σε μια τάξη τις περιουσίες τους και ζήτησε να μάθει για τα όσα ακολούθησαν την τραγωδία που τους χτύπησε.

Διαβάστε περισσότερα: Μάτι: το κλείσιμο των πληγών αποτελεί προτεραιότητα για τη νέα περιφερειακή αρχή του Γιώργου Πατούλη

Νίκος Πέππας: Κάθε δήλωση και παρουσία του κ. Μεθενίτη είναι ακόμη μία βουτιά στο βούρκο – Αναμένω από τον κ. Σγουρό να αποσύρει τον ρατσιστή εκπρόσωπό του

Δήλωση του Υποψήφιου Περιφερειακού Συμβούλου Ανατολικής Αττικής με το συνδυασμό "Νέα Αρχή για την Αττική - Γιώργος Πατούλης", Νίκου Πέππα σχετικά με τη νέα ρατσιστική επίθεση λάσπης του απερχόμενου Δημάρχου Μαρκοπούλου Σωτήρη Μεθενίτη.

Ο κ. Μεθενίτης, θεωρεί σκόπιμο, εκπροσωπώντας επίσημα τον κ. Σγουρό και προκειμένου να αποδείξει ότι ο πολιτικός του προϊστάμενος αδίκως έχασε από τη κα Δούρου, πως όλοι οι άλλοι πολιτικοί τους αντίπαλοι είναι μηδαμινοί, ανίκανοι και τιποτένιοι.
Έτσι σε αυτό το μοτίβο και χρώμα, ο κ. Μεθενίτης, μέσα από τα βίντεο υψηλής πολιτικής ανάλυσης και κουλτούρας προσπαθεί να πείσει πως οι εκλογές που κερδίζει ο Γιώργος Πατούλης επί 20 και πλέον συναπτά έτη σε όλα τα επίπεδα της ενασχόλησής του και με ποσοστά πραγματικά πανηγυρικά, οφείλονται στο ότι έχει το χάρισμα να παραπλανά…

Διαβάστε περισσότερα: Νίκος Πέππας: Κάθε δήλωση και παρουσία του κ. Μεθενίτη είναι ακόμη μία βουτιά στο βούρκο – Αναμένω...

Νίκος Πέππας: Η προεκλογική καμπάνια του κ. Σγουρού διεξάγεται κακόγουστα από το γραφείο του κ. Μεθενίτη

 

Νίκος Πέππας: Η προεκλογική καμπάνια του κ. Σγουρού διεξάγεται κακόγουστα από το γραφείο του κ. Μεθενίτη.

Δήλωση του Υποψήφιου Περιφερειακού Συμβούλου Ανατολικής Αττικής με το συνδυασμό "Νέα Αρχή για την Αττική - Γιώργος Πατούλης", Νίκου Πέππα σχετικά με το νεότερο βίντεο λάσπης του απερχόμενου Δημάρχου Μαρκοπούλου Σωτήρη Μεθενίτη.

"Ο ευφάνταστος απερχόμενος Δήμαρχος Μαρκοπούλου κ. Μεθενίτης με τόνους λάσπης κατά του Γιώργου Πατούλη και με παραπληροφόρηση, πιστεύει πως προσδίδει κύρος στην προεκλογική καμπάνια του κ. Σγουρού, μέσα από σπαρταριστά βίντεο που αναρτά κάθε τόσο στο διαδίκτυο.

Απαντώντας στο νεότερό του διαδικτυακό παραλήρημα και προς αποκατάσταση της αλήθειας, θέλω να τονίσω τα ακόλουθα:

Διαβάστε περισσότερα: Νίκος Πέππας: Η προεκλογική καμπάνια του κ. Σγουρού διεξάγεται κακόγουστα από το γραφείο του κ....

Νίκος Πέππας: Στηρίζουμε τους θεσμούς της οικογένειας, του εθελοντισμού και της πολιτικής προστασίας

peppas politikh prostasia

Σε εκδηλώσεις του Συλλόγου Τριτέκνων Ανατολικής Αττικής «Ζεστή Αγκαλιά» και του φορέα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κρωπίας παραβρέθηκε ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής με το συνδυασμό «Νέα Αρχή για την Αττική», Νίκος Πέππας.

Ο Νίκος Πέππας κατά τη διάρκεια επαφών του με εκπροσώπους του Συλλόγου των Τριτέκνων δήλωσε πως η πολιτεία οφείλει να αναγνωρίσει το εθνικό πρόβλημα της υπογεννητικότητας, λαμβάνοντας τα σχετικά μέτρα και ταυτόχρονα να δώσει όλα τα εφόδια σε εκείνους που «τολμούν» και δημιουργούν οικογένεια μέσα στη Μνημονιακή κρίση αντί να τους τιμωρεί. Η νέα διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής με τον Γιώργο Πατούλη θα δημιουργήσει εκείνες τις προϋποθέσεις ανάπτυξης και ευημερίας έτσι ώστε οι τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες να νιώθουν ασφάλεια και οικονομική προστασία, τόνισε ο Νίκος Πέππας.

Πολιτική Προστασία και Εθελοντισμός τα στηρίγματα της κοινωνίας στις ώρες της κρίσης.

Διαβάστε περισσότερα: Νίκος Πέππας: Στηρίζουμε τους θεσμούς της οικογένειας, του εθελοντισμού και της πολιτικής προστασίας

Νίκος Πέππας: "Ανίκανη η πολιτεία να προστατεύσει όλους όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη"

peppas syllogos paraplhgikon

Αναφορά στην αδιαφορία της πολιτείας έκανε ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής με το συνδυασμό Νέα Αρχή για την Αττική Νίκος Πέππας, κατά τη διάρκεια χαιρετισμού του στην εκδήλωση κοπής πίτας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Παραπληγικών και Ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Κατά το χαιρετισμό του ο Νίκος Πέππας μεταξύ άλλων ανέφερε:

Διαβάστε περισσότερα: Νίκος Πέππας: "Ανίκανη η πολιτεία να προστατεύσει όλους όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη"

Νίκος Πέππας: "Το 2019 να είναι έτος Νικηφόρο για την Ελλάδα και την Αττική μας"

peppas eyxes neo etos 2019

Μήνυμα Νίκου Πέππα για το νέο έτος

"Το 2018, ήταν ένα έτος μεγάλων πληγών για την πατρίδα μας.

Το 2018, η Ελλάδα μας απώλεσε εθνική κυριαρχία και παραχώρησε ιστορία και πολιτισμό εξυπηρετώντας τυχοδιωκτικές πολιτικές των διοικούντων. Δεν φτάνει όμως αυτό. Για το λαό μας η ύφεση έγινε πιο άγρια και οι κοινωνικές δομές και η πολιτική προστασία κατέρρευσαν.

Ως απόδειξη η βιβλική καταστροφή στην Αττική μας, που άφησε πίσω εκατοντάδες νεκρούς και κατεστραμμένες πόλεις.

Εύχομαι το 2019, να είναι έτος αλλαγής και δημοκρατικής επανάστασης για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Διαβάστε περισσότερα: Νίκος Πέππας: "Το 2019 να είναι έτος Νικηφόρο για την Ελλάδα και την Αττική μας"

"Τα προβλήματα δεν έχουν χρώματα - Ο Γιώργος Πατούλης λειτουργεί με μόνο γνώμονα την κοινωνική αλληλεγγύη και την ανάπτυξη"

peppas patoulis nea arxi atiiki

Ιδιαίτερα επικριτικός για τις διοικήσεις Σγουρού και Δούρου ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής Νίκος Πέππας, με το συνδυασμό Νέα Αρχή για την Αττική με τον Γιώργο Πατούλη, κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στο Ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος και την εκπομπή «Μαγκαζίνο ΣΚ» με την Ματίνα Ηρειώτου.

Κατά τη συνέντευξη μεταξύ άλλων ο Νίκος Πέππας ανέφερε:

Διαβάστε περισσότερα: "Τα προβλήματα δεν έχουν χρώματα - Ο Γιώργος Πατούλης λειτουργεί με μόνο γνώμονα την κοινωνική...

Νέα Αρχή για την Αττική και για το Δήμο Διονύσου, με Περιφερειάρχη τον Γιώργο Πατούλη

peppas proedroi koinothton dionysos

Δήλωση Νίκου Πέππα μετά τη συνάντηση με τους Προέδρους των Δημοτικών κοινοτήτων του Δήμου Διονύσου

Με τιμά ιδιαιτέρως η επίσκεψη των Προέδρων των Δημοτικών κοινοτήτων του Δήμου Διονύσου με αφορμή την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου στον τομέα Ανατολικής Αττικής, με το συνδυασμό «Νέα Αρχή για την Αττική» και υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Γιώργο Πατούλη.

Στο Δήμο Διονύσου, γεννήθηκα, μεγάλωσα και εργάζομαι και μου δίνει δύναμη η στήριξη και παρουσία των φίλων και ταυτόχρονα θεσμικών εκπροσώπων της πόλης μου.

Διαβάστε περισσότερα: Νέα Αρχή για την Αττική και για το Δήμο Διονύσου, με Περιφερειάρχη τον Γιώργο Πατούλη

Νίκος Πέππας, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αν. Αττικής: Η Αττική χρειάζεται μία επανεκκίνηση, μία Νέα Αρχή!

peppas patoulis neaarxh attikh

Δήλωση Νίκου Πέππα μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για τον τομέα της Ανατολικής Αττικής με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Γιώργο Πατούλη

Ο Γιώργος Πατούλης είναι ένας καταξιωμένος επιστήμονας και αυτοδιοικητικός, που αποδεικνύει καθημερινά πως αγωνίζεται και πετυχαίνει αποτελέσματα με κύριο γνώμονα την ανάπτυξη και την κοινωνική αλληλεγγύη, πέρα από κόμματα και χρώματα.

Διαβάστε περισσότερα: Νίκος Πέππας, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αν. Αττικής: Η Αττική χρειάζεται μία επανεκκίνηση,...

Τι θα γίνει με τα hot spots της Αττικής; Εκρηκτική η κατάσταση στην Μαλακάσα

Παραμένει ένα τεράστιο άλυτο πρόβλημα η φιλοξενία προσφύγων – μεταναστών στην Αττική, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα άλλωστε.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αυτοανακυρησσόμενη ως μία αριστερή και κοινωνικά ευαίσθητη κυβέρνηση, θεώρησε σκόπιμο να υποβάλλει την πατρίδα μας στην αδιανόητη δοκιμασία του ανοιχτού καλέσματος πρώτα και στη συνέχεια του εγκλωβισμού προσφύγων – μεταναστών σε δομές που προκαλούν την παγκόσμια κατακραυγή.

Διαβάστε περισσότερα: Τι θα γίνει με τα hot spots της Αττικής; Εκρηκτική η κατάσταση στην Μαλακάσα

Εκδήλωση ΝΟΔΕ Ανατολικής Αττικής της ΝΔ

samaras peppas node anatolikh attikh

Η παρουσία του πρώην Πρωθυπουργού και Προέδρου ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στη χτεσινή μεγάλη εκδήλωση της ΝΟΔΕ Ανατολικής Αττικής της ΝΔ, αποτελεί σημαντική στήριξη στην πολύπαθη αυτή περιοχή που τα τελευταία χρόνια ζει την απόλυτη παρακμή.

Είναι η ώρα για μία Νέα Αρχή για την Αττική. #neaarxiattiki

Η Ημέρα των ΑΜΕΑ δεν πρέπει να είναι ημέρα Μνήμης αλλά γιορτής!

Δήλωση Νίκου Πέππα με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα ΑμεΑ

Με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία, στις 3 Δεκεμβρίου, θα ήθελα να επισημάνω για μία ακόμη φορά πως 1 εκατομμύριο και πλέον συνάνθρωποί μας στην Ελλάδα, ζουν υπό το καθεστώς της μνημονιακής βαρβαρότητας που έκοψε επιδόματα και εξαφάνισε δομές πρόνοιας και αλληλεγγύης. Ειδικότερα, αυτό συνέβη με κυνισμό και περίσσια αναλγησία την περίοδο της δήθεν αριστερής και ευαίσθητης κυβέρνησης.

Διαβάστε περισσότερα: Η Ημέρα των ΑΜΕΑ δεν πρέπει να είναι ημέρα Μνήμης αλλά γιορτής!

Η Αττική πρέπει να κάνει μία νέα Αρχή!

peppas ag stefanos node 1

Σημεία ομιλίας του Νίκου Πέππα στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΝΟΔΕ Βόρειας Αττικής της ΝΔ στον Άγιο Στέφανο, για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, παρουσία του υποψηφίου Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και των βουλευτών ΝΔ Γ. Βλάχου και Μ. Βορίδη.

Η τοπική αυτοδιοίκηση και ειδικά του πρώτου βαθμού που υπηρέτησα από τη θέση του αναπληρωτή δημάρχου Διονύσου, κράτησε ζωντανή την Ελλάδα στα χρόνια της κρίσης, κυρίως με τις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης που αντιστάθηκαν στη Μνημονική βαρβαρότητα.

Διαβάστε περισσότερα: Η Αττική πρέπει να κάνει μία νέα Αρχή!

Μάτι Αττικής: δυνατό μήνυμα συμπαράστασης στους κατοίκους της πολύπαθης αυτής περιοχής

peppas protathlima agones2018peppas protathlima agones2018peppas protathlima agones2018

Δήλωση Νίκου Πέππα με αφορμή το «Πανελλήνιο πρωτάθλημα ξιφασκίας σε αμαξίδιο 2018» που διεξήχθη στο Μάτι Αττικής

Η διεξαγωγή του πανελλήνιου πρωταθλήματος ξιφασκίας με αμαξίδιο, στο Μάτι Αττικής,  την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018, στέλνει ένα δυνατό μήνυμα συμπαράστασης στους κατοίκους της πολύπαθης αυτής περιοχής.

Το μήνυμα είναι διπλό:

Διαβάστε περισσότερα: Μάτι Αττικής: δυνατό μήνυμα συμπαράστασης στους κατοίκους της πολύπαθης αυτής περιοχής

Πρόσκληση στο «Πανελλήνιο πρωτάθλημα ξιφασκίας σε αμαξίδιο 2018» στο Μάτι Αττικής - Κυριακή 25 Νοε, 11 π.μ.

nikos peppas xifaskia agones

Σας προσκαλώ
την Κυριακή 25 Νοεμβρίου και ώρα 11.00 π.μ.
στο Μάτι Αττικής
για το «Πανελλήνιο πρωτάθλημα ξιφασκίας σε αμαξίδιο 2018»

Τη μάχη της Αττικής θα την κερδίσουμε με το σπαθί μας!

Νίκος Πέππας
πρωταθλητής ξιφασκίας με αμαξίδιο
τέως Αντινομάρχης Ανατολικής Αττικής
πρώην αναπληρωτής Δήμαρχος Διονύσου


Τόπος Διεξαγωγής: Ξενοδοχείο Cabo Verde (Λεωφόρος Ποσειδώνος 41, 19005, τηλ. +30 22940 33111)

 

 

 

 

Στο δρόμο του Γ. Παπανδρέου: Μήπως τα χρήματα για τους πυρόπληκτους της Αττικής… καταλήξουν στο πρωτογενές πλεόνασμα;

Άρθρο του Νίκου Πέππα,

Αδιανόητος ο κυνισμός με τον οποίο η κυβέρνηση και η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν την καταστροφή στο Μάτι, την Κινέτα και την Μάνδρα Αττικής.

Προχτές μάθαμε από τον Πρόεδρο της Βουλής πως δεν έχει δαπανηθεί ούτε ένα ευρώ από τα συλλεχθέντα εκ των δωρεών 37,7 εκ. ευρώ που προορίζονται για την αποκατάσταση ανθρώπων και υποδομών στις καμμένες περιοχές.

Ομοίως μαθαίνουμε από τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, ότι κανένα αντιπλημμυρικό έργο δεν έχει εκτελεστεί ποτέ στην Ελλάδα σε χρονικό διάστημα μικρότερο των 9 ετών. Με λίγα λόγια μας θυμίζει πως η κυρία Δούρου θα έπρεπε να παραιτείται κάθε μέρα αν λάβουμε τοις μετρητοίς τις προεκλογικές δηλώσεις της, ότι θα παραιτείτο, αν δεν θωράκιζε αντιπλημμυρικά την Αττική κατά τη διάρκεια της θητείας της.

Διαβάστε περισσότερα: Στο δρόμο του Γ. Παπανδρέου: Μήπως τα χρήματα για τους πυρόπληκτους της Αττικής… καταλήξουν στο...

Τη μάχη της Αττικής θα την κερδίσουμε με το σπαθί μας!

nikos peppas xifaskia

Άρθρο του Νίκου Πέππα,

Το Μάτι Αττικής, ο τόπος που σήμανε για την πατρίδα μας αυτή την αδιανόητη τραγωδία, επιλέχθηκε από εμάς τους αθλητές της ξιφασκίας με αμαξίδιο, ως τόπος διεξαγωγής του πανελλήνιου πρωταθλήματός μας για το 2018.

Τη στιγμή που κάποιοι πολιτικοί της κυβέρνησης και της αυτοδιοίκησης συνεχίζουν να ειρωνεύονται τις ευαισθησίες μας για την εκατόμβη νεκρών αλλά και για την εγκληματική αδιαφορία που αδιάλειπτα μαυρίζει το μέλλον της περιοχής, εμείς που τυχαίνει να είμαστε ενεργοί πολίτες της Ανατολικής Αττικής, στέλνουμε το δικό μας δυνατό μήνυμα και διεκδικούμε να αναστήσουμε την περιοχή μας ΜΕ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΜΑΣ!

Διαβάστε περισσότερα: Τη μάχη της Αττικής θα την κερδίσουμε με το σπαθί μας!

Χρόνια πολλά στην Πολεμική μας Αεροπορία

zeys polemikh aeorporia
 
Σήμερα τιμούμε τους Ταξιάρχες της Ορθοδοξίας, τιμούμε τον Αρχάγγελο Μιχαήλ, Προστάτη της Πολεμικής μας Αεροπορίας.
 
Η σκέψη μας και η καρδιά μας είναι μαζί με τους πιλότους μας ήρωες των αιθέρων, το προσωπικό, ένστολο και πολιτικό, που τους στηρίζει και καθημερινά όλοι μαζί διασφαλίζουν την ειρήνη στην περιοχή και την εδαφική μας ακεραιότητα.
Διαβάστε περισσότερα: Χρόνια πολλά στην Πολεμική μας Αεροπορία

Αττική – Μάτι: Αντί για αντιπλημμυρικά έργα ετοιμάζουν τη νέα προπαγάνδα

Άρθρο του Νίκου Πέππα,

Αττική – Μάτι: Αντί για αντιπλημμυρικά έργα ετοιμάζουν τη νέα προπαγάνδα

Σύμφωνα με την κυβερνητική προπαγάνδα, ο κόσμος βρήκε τραγικό θάνατο στο Μάτι (ως τιμωρία), διότι τα αυθαίρετα εμπόδισαν την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στη θάλασσα. Βέβαια η ίδια κυβερνητική προπαγάνδα δεν εξήγησε ποτέ, γιατί δεν υπήρξε κανένα οργανωμένο σχέδιο εκκένωσης και γιατί αυτοί που από δική τους πρωτοβουλία!!! κατάφεραν να σωθούν από τη φωτιά και να βρουν διέξοδο στη θάλασσα, τελικά πνίγηκαν από εξάντληση… περιμένοντας κάποια σωτήρια λέμβο. Αλλά τούτο σίγουρα το ερευνούν οι δικαστικές αρχές.

Διαβάστε περισσότερα: Αττική – Μάτι: Αντί για αντιπλημμυρικά έργα ετοιμάζουν τη νέα προπαγάνδα

Η Αττική εκπέμπει SOS - Να προστατέψουμε τα Ελληνικά προϊόντα

Άρθρο του Νίκου Πέππα,

Η Αττική εκπέμπει SOS - Να προστατέψουμε τα Ελληνικά προϊόντα

Σε λίγο καιρό, θα μπουν σε εφαρμογή  οι νέοι κανόνες τιμολόγησης χρήσεων ύδατος εκτός οργανωμένων συλλογικών δικτύων. Αυτό σημαίνει σε απλά Ελληνικά πως όποιος διαθέτει γεώτρηση ή πηγάδι και αντλεί νερό ή συλλέγει αυτό της βροχής, κυρίως για να ποτίσει τις καλλιέργειές του θα πληρώνει χαράτσι. Και όχι μόνο αυτό αλλά θα πληρώνει και εξοντωτικά πρόστιμα στην περίπτωση που υπερβεί το οριζόμενο – δια νόμου – πολύ χαμηλό ταβάνι χρήσης. Μιλάμε για όριο που θα επιτρέπει στην πράξη μόνο 2-3 μήνες καλλιέργειας! Εξωφρενικά πράγματα.

Διαβάστε περισσότερα: Η Αττική εκπέμπει SOS - Να προστατέψουμε τα Ελληνικά προϊόντα

Αττική: η στρεβλή ανάγνωση της πραγματικότητας

Άρθρο του Νίκου Πέππα,

Αττική: η στρεβλή ανάγνωση της πραγματικότητας

Η απάντηση της κυρίας Ρένας Δούρου για την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που παρουσίαζε την Περιφέρεια Αττικής ως πρωταθλήτρια των ληξιπρόθεσμων οφειλών ήταν ότι: «αυτό που αναφέρει η Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου αφορά σε μια παροδική αύξηση ληξιπρόθεσμων οφειλών, (εξαιτίας της αύξησης αρμοδιοτήτων χωρίς το απαραίτητο προσωπικό στο σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης) που σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017».

Επί της ουσίας η κυρία Περιφερειάρχης υποστηρίζει πως η Αττική έπεσε θύμα των λογιστικών αναπροσαρμογών και πως η διοίκησή της όχι μόνο τακτοποιεί όλες τις υποχρεώσεις της προς τρίτους, αλλά έχει μελετήσει και εκπονεί, όπως αναφέρει, ύψους 414 έργα συνολικού συμβατικού κόστους ύψους 383 εκατομμυρίων ευρώ!!!

Διαβάστε περισσότερα: Αττική: η στρεβλή ανάγνωση της πραγματικότητας

Ημέρα μνήμης, ημέρα εθνικής αφύπνισης

syntagma tsolias

Η 28η Οκτωβρίου του «ΟΧΙ», είναι ημέρα μνήμης για όλους εκείνους που θυσιάστηκαν για τα σπουδαία ιδανικά της ελευθερίας και της εθνικής κυριαρχίας. Είναι ταυτόχρονα ημέρα περισυλλογής και συλλογικής αφύπνισης για την προάσπιση της ιστορίας μας, της οικονομικής μας αυτοτέλειας και της κοινωνικής μας συνοχής, στους καιρούς που ζούμε, όπου η μικροκομματική σκοπιμότητα και τα πολλά αλόγιστα «ΝΑΙ», βλάπτουν ανεπανόρθωτα το εθνικό συμφέρον. Χρόνια πολλά σε όλο τον Ελληνισμό.

Για την 44η επέτειο ίδρυσης της ΝΔ

konstantinos karamanlis

Τα 44 γενέθλια της ΝΔ θυμίζουν τη φλόγα της εθνικής συμφιλίωσης που άναψε ο ιδρυτής της Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Αυτή η φλόγα έμελλε να αποτελέσει τον πυλώνα κοινωνικής ευημερίας και εδραίωσης της δημοκρατίας, για όλους τους Έλληνες ανεξαιρέτως. 

Διαβάστε περισσότερα: Για την 44η επέτειο ίδρυσης της ΝΔ

Για την παρουσία του Πρωθυπουργού στην Ευρωβουλή

Η χτεσινή παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού στο ευρωκοινοβούλιο αντί να είναι μία ευκαιρία προώθησης και υπεράσπισης των εθνικών μας θεμάτων στο ευρωπαϊκό ακροατήριο, κατέληξε ως μία δυσφήμιση της πατρίδας μας όμοια με εκείνη που επιχειρούσε ο Γ.Παπανδρέου για να εμφανιστεί εκείνος ως «μεταρρυθμιστής».

Διαβάστε περισσότερα: Για την παρουσία του Πρωθυπουργού στην Ευρωβουλή

Αγιασμός στο Ειδικό Σχολείο του Δήμου Ραφήνας

eidiko sxoleio rafinas peppas mitsotakis

Σήμερα, πρώτη ημέρα λειτουργίας των σχολείων, με συγκίνηση παραβρεθήκαμε με τον Πρόεδρο ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη στον αγιασμό που ετελέσθη από τον Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαο . Δυστυχώς και αυτό το σχολείο, υπέστη σημαντικές φθορές από την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά και χρειάζεται την έμπρακτη στήριξη όλων μας.

Διαβάστε περισσότερα: Αγιασμός στο Ειδικό Σχολείο του Δήμου Ραφήνας

Για την παρουσία του Πρωθυπουργού στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Μόνο οι Σκοπιανοί ικανοποιήθηκαν από την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Τρομαγμένη η Ελληνική κοινωνία παρακολούθησε το Σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ, ένα πρωθυπουργό, να επαίρεται για την «έξοδο» από το Μνημόνιο στο οποίο ο ίδιος μας έβαλε και να αναφέρεται κυνικά στην εκατόμβη νεκρών της Ανατολικής Αττικής ως ένα σύνηθες φαινόμενο.
Τα επιτόκια των αγορών θα θυμίζουν πως η δήθεν «μεταμνημονιακή» Ελλάδα παραμένει υπό καθεστώς φοροαφαίμαξης για την επίτευξη λογιστικών πλεονασμάτων και προφανώς μηδενικής πραγματικής ανάπτυξης.

Διαβάστε περισσότερα: Για την παρουσία του Πρωθυπουργού στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Για τη δήθεν έξοδο από τα Μνημόνια

Μετά από οχτώ χρόνια τριών μνημονιακών προγραμμάτων επιστρέφουμε, θεωρητικά, σε συνθήκες οικονομικής αυτονομίας, ουσιαστικά όμως απέχουμε πολύ από οποιοδήποτε μορφή οικονομικής ανεξαρτησίας.
Για τον τρόπο και χρόνο που εισήλθαμε και εάν πέτυχαν τα μνημονιακά προγράμματα αρκεί μια ματιά στο Διεθνή τύπο των τελευταίων ωρών για να φανεί ο βαθμός της «επιτυχίας» τους. Δημιούργησαν σκληρότατες συνθήκες καθημερινότητας και επιβίωσης στη χώρα. 

Διαβάστε περισσότερα: Για τη δήθεν έξοδο από τα Μνημόνια

Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη

 peppas kaklamanis

Συναντήθηκα σήμερα με τον Αντιπρόεδρο της Βούλης κ.Νικήτα Κακλαμάνη. Στο επίκεντρο της συζήτησης μας οι καταστροφικές πυρκαγιές της Ανατολικής Αττικής και ευρύτερα θέματα της περιοχής, στην οποία είχα υπηρετήσει από τη θέση του Αντινομάρχη.

Διαβάστε περισσότερα: Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη

peppas mitsotakis

Σήμερα είχα την χαρά να συναντηθώ με τον Πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη και είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις ...

Διαβάστε περισσότερα: Συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη

Η «θεομηνία» ανέδειξε τις εγκληματικές πολιτικές και το λαϊκισμό

parapolitika arthro

Άρθρο μου στα Παραπολιτικά με αφορμή τις καταστροφές στη Δυτική Αττική

Δύο είναι οι παρατηρήσεις μου αναφορικά με τις καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική που συνέβησαν σε διάστημα μόλις 7-8 μηνών:

1. Ενορχηστρωμένα η τοπική αυτοδιοίκηση και η κεντρική διοίκηση του κράτους, τα χρόνια κυρίως της Πασοκικής ανάπτυξης, δημιούργησαν ένα περιβαλλοντολογικό και οικιστικό έκτρωμα που έμελλε να γίνει κυριολεκτικά ο τάφος ανθρώπων και περιουσιών. Κάποιοι από τους ανθρώπους που έβαλαν την υπογραφή τους στο ρυμοτομικό τερατούργημα, βρίσκονται ακόμη σε καίρια πόστα και καταδικάζουν σουρεαλιστικά, τα δικά τους πρότερα πολιτικά εγκλήματα ή την αδράνεια της τωρινής κυβέρνησης.

Διαβάστε περισσότερα: Η «θεομηνία» ανέδειξε τις εγκληματικές πολιτικές και το λαϊκισμό

Αφού βγαίνουμε από το Μνημόνιο να εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης

peppas kontra 26052018

Δυναμική ήταν η παρουσία του στελέχους Νέας Δημοκρατίας και τέως αντινομάρχη Ανατολικής Αττικής, Νίκου Πέππα, στην χθεσινή εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου «Κόντρα 24».

Ο Νίκος Πέππας μεταξύ άλλων τόνισε:

Για το Σκοπιανό:

Κανείς δεν μας έχει εξηγήσει ποια είναι η βιασύνη για την επίλυση του ονοματολογικού των Σκοπίων. Σε τι συμφέρει την Ελλάδα; Οι πιέσεις των ξένων δημιουργούν υποψίες. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αντιπολίτευση έλεγε πως όταν πιέζουν οι ξένοι για κάτι δεν είναι για το καλό της πατρίδας μας. Τώρα τι συμβαίνει; Σε κάθε περίπτωση οι διασφαλίσεις της Ελλάδας για την εξάλειψη αλυτρωτικών αναφορών της γειτονικής χώρας από το σύνταγμά τους και αλλού, πρέπει να είναι πολύ ισχυρές.

Διαβάστε περισσότερα: Αφού βγαίνουμε από το Μνημόνιο να εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης

Για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού

genoktonia pontion

Έχοντας γεννηθεί και ζώντας μέχρι σήμερα σε περιοχή με πολύ ισχυρό το Ποντιακό στοιχείο, είχα την τύχη να μάθω από πρώτο χέρι την ιστορία, τους αγώνες, τα ήθη και τα έθιμα τους.

Διαβάστε περισσότερα: Για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού

Ανάσταση

anastasi

Το Φώς της Ανάστασης Του, θα νικήσει το σκοτάδι για να δώσει ελπίδα και Δύναμη σε όλο το κόσμο και στην πατρίδα μας!!!

 

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη

peppas patoulis

Με τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, συζητήσαμε για θέματα αυτοδιοίκησης καθώς και για το φλέγον και επίκαιρο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Διαβάστε περισσότερα: Συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη

Σημεία ομιλίας μου, κατά τις εργασίες του Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ στα Ιωάννινα, για την κοινωνική αλληλεγγύη και την ανάπτυξη

 nikos peppas omilia synedrio kede 4

Έχοντας υπηρετήσει την Tοπική Aυτοδιοίκηση από τις θέσεις του Αντινομάρχη Ανατολικής Αττικής αλλά και του αναπληρωτή Δημάρχου Διονύσου, θέλω να επισημάνω πως την μακρά περίοδο κρίσης που διανύουμε η Τοπική Αυτοδιοίκηση, κλήθηκε να παίξει ένα σημαντικό ρόλο στην προληπτική αλλά και επουλωτική αντιμετώπιση φαινομένων ακραίας φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.
Τα κοινωνικά παντοπωλεία, ιατρεία, φαρμακεία, οι χώροι άσκησης εθελοντικής εκπαίδευσης, αποτελούν παραδείγματα εφαρμογών του μοντέλου αυτοπροστασίας του Δήμου και των Δημοτών του. Δηλαδή μέσα στην περίοδο κρίσης ο Δήμος, η κοινότητα, λειτούργησαν καταλυτικά ως ασπίδες προστασίας πρώτου βαθμού της κοινωνικής συνοχής. Και όχι μόνο. Ανέδειξαν το φιλότιμο, την ευαισθησία, την ύψιστη μορφή αλληλεγγύης που μπορεί να έχει μία οργανωμένη κοινωνία, όταν αυτή απαλλαγμένη από τα προσκόμματα της Κεντρικής εξουσίας, αναλαμβάνει δράση για να αντιμετωπίσει κρίσιμα προβλήματα επιβίωσης και υγείας του πληθυσμού της.

Διαβάστε περισσότερα: Σημεία ομιλίας μου, κατά τις εργασίες του Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ στα Ιωάννινα, για την...

Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του βιβλίου του Ευριπίδη Στυλιανίδη «Θράκη το επόμενο βήμα»

peppas stylianidis siadimas 1
Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών διεξήχθη η εκδήλωση στη Σταμάτα Αττικής για την παρουσίαση του βιβλίου του Ευριπίδη Στυλιανίδη «Θράκη το επόμενο βήμα».

Οικοδεσπότης της συγκινητικής βραδιάς αφιερωμένης στη Θράκη, ο Νίκος Πέππας, ο οποίος και προλόγισε τον συγγραφέα του βιβλίου.

Διαβάστε περισσότερα: Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του βιβλίου του Ευριπίδη Στυλιανίδη «Θράκη το επόμενο βήμα»

Οι τόνοι των σκουπιδιών... τόνοι ανικανότητας!

Οι τόνοι των σκουπιδιών στους δρόμους δεν είναι τίποτα άλλο από τόνοι ανικανότητας της κυβέρνησης που κρατά σε ομηρία τους συμβασιούχους στην αποκομιδή απορριμμάτων και τους πολίτες που ζουν υπό την απειλή της υγειονομικής βόμβας. 
Δεν όμως μόνο αυτό, την πιο κρίσιμη στιγμή για τον τουρισμό, η χώρα μας υποδέχεται επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο σε καθεστώς αθλιότητας των αισθήσεων.

Διαβάστε περισσότερα: Οι τόνοι των σκουπιδιών... τόνοι ανικανότητας!

Πρέπει να σταματήσουμε να ζούμε στη χώρα των αποκλεισμών

epix amea peppas

Στην ομιλία μου, στην προχθεσινή πετυχημένη εκδήλωση της Γραμματείας Παραγωγικών Φορέων της ΝΔ με θέμα Επιχειρηματικότητα και ΑμεΑ, τόνισα ότι:
"στην Ελλάδα της κρίσης η επιχειρηματικότητα είναι ΑμεΑ από μόνη της." Φανταστείτε συνδιαζόμενη με τα άτομα με αναπηρία.

Ενδεικτικά παραθέτω κύρια σημεία της ομιλίας μου.

Διαβάστε περισσότερα: Πρέπει να σταματήσουμε να ζούμε στη χώρα των αποκλεισμών
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok