social f  social t  social inst

Νίκος Πέππας: Η δημιουργική πλειοψηφία να αποφασίσει για το μέλλον της Αττικής και όχι οι λαϊκιστές

nikos peppas dailypost

Άρθρο του Νίκου Πέππα στο dailypost

Μία από τις παθογένειες της εποχής της κρίσης, είναι η απαξίωση της πολιτικής γενικότερα και η άνθιση των λαϊκιστών. Η απογοήτευση της κοινωνίας απέναντι σε αυτό που ονομάζουμε πολιτικό σύστημα, επέτρεψε σε εκείνους που έταζαν όλα σε όλους και μοίραζαν υποσχέσεις για λαϊκά δικαστήρια, να κοροϊδέψουν μέρος της κοινωνίας και να οδηγήσουν το μεγαλύτερο κομμάτι των μετριοπαθών πολιτών στην αποχή.

Έτσι βιώσαμε το εξής παράδοξο, στις τελευταίες εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές, οι μειοψηφίες να αποφασίσουν για λογαριασμό του συνόλου, λόγω της μεγάλης αποχής.

 

Τώρα όμως οι πολίτες γνωρίζουν, τι συνέβη τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε αυτοδιοικητικό. Και ειδικότερα στην Αττική, λόγω αδιαφορίας του εκλογικού σώματος, δόθηκε η ευκαιρία σε εκείνους που θα παραιτούντο αν δεν έλυναν π.χ. το πρόβλημα με τα απορρίμματα, να κυβερνήσουν και τελικά η Περιφέρειά μας να βρεθεί στην απόλυτη παρακμή. Όλα τα προβλήματα, κάτω από το χαλί και επιπροσθέτως με τη σφραγίδα της καθολικής απώλειας σχεδίων Πολιτικής Προστασίας όπως αποδείχθηκε από τα τραγικά γεγονότα σε Μάνδρα και Μάτι.

Οι πολίτες τώρα γνωρίζουν, ότι δεν πρέπει στις εκλογές του Μαΐου, να επιτρέψουν άλλη υποχώρηση σε αρχές, αξίες και κυρίως εκπτώσεις στην ευημερία και την ασφάλεια.

Η Περιφέρεια Αττικής αποτελεί την ατμομηχανή για όλη την Ελλάδα. Είναι η Περιφέρεια που φιλοξενεί την πρωτεύουσα Αθήνα και όλα τα εκείνα τα παγκόσμια Μνημεία και συμβολισμούς αλλά και φυσικό κάλλος με αντίστοιχα μοναδικά προϊόντα που θα έπρεπε να την κατατάσσουν στους κορυφαίους προορισμούς διεθνώς, είτε για τουρισμό, είτε για διαβίωση.

Αυτό όμως δεν συμβαίνει. Οι 66 Δήμοι που απαρτίζουν την Αττική, ταυτόχρονα συνιστούν και 66 πληγές που καθημερινά αιμορραγούν και απαιτούν άμεση επούλωση.

Είναι λοιπόν αυτή η Αττική που θέλουμε να ζούμε, που μας αξίζει; Όπου κάποιος κινδυνεύει να πνιγεί ή να καεί αν τύχει στη βάρδια μίας ανίκανης διοίκησης;

Οι συμπολίτες μας πρέπει να αφήσουν τις αναστολές και να προσέλθουν στις κάλπες. Το διακύβευμα δεν είναι μόνο αν η Αττική (που θα συμπαρασύρει και όλη την Ελλάδα), πρέπει να αλλάξει σελίδα. Το διακύβευμα είναι με ποιο ποσοστό ισχύος θα εκλεγεί Περιφερειάρχης ο Γιώργος Πατούλης, έτσι ώστε να διοικήσει την Αττική με δυνατή πλειοψηφία, ικανή να επιλύει προβλήματα και να δίνει αναπτυξιακή προοπτική σε μία Περιφέρεια που πλήττεται από την ανεργία και τη στασιμότητα.

Η εμπειρία μου από τη θέση του αντινομάρχη Ανατολικής Αττικής, έδειξε πως όταν υπάρχει σχέδιο, επιστημονική κατάρτιση και πολιτική βούληση δεν υπάρχουν εμπόδια.

Δυστυχώς οι διοικήσεις Σγουρού και Δούρου επιβεβαίωσαν πως τελικά δεν ήταν ικανές να εκμεταλλευτούν πόρους αλλά κυρίως δεν κατάφεραν να σταθούν δίπλα στον πολίτη τις ώρες της κρίσης.

Η προσωπικότητα του Γιώργου Πατούλη και το πλούσιο και αναγνωρισμένο έργο του στον κοινωνικό και αυτοδιοικητικό τομέα είναι η εγγύηση πως ο συνδυασμός μας «Νέα Αρχή για την Αττική» μπορεί να βγάλει την Περιφέρειά μας από τα αδιέξοδα και να την βάλει σε μία νέα αναπτυξιακή πορεία. Υπό αυτές τις συνθήκες, η αποχή δεν είναι επιλογή. Η μόνη επιλογή είναι, η “πλειοψηφία” να πάρει την τύχη στα χέρια της, και να γίνει ένα δημιουργικό ρεύμα που θα δώσει στην Αττική και κατά συνέπεια σε όλη την Ελλάδα, τη Νέα Αρχή που τόσο πολύ έχει ανάγκη.

Ο Νίκος Πέππας είναι τ. Αντινομάρχης Ανατολικής Αττικής, πρώην αναπληρωτής Δημάρχος Διονύσου και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής με το συνδυασμό «Νέα Αρχή για την Αττική» του Γιώργου Πατούλη

 

Κατηγορία:
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok